Futura College

Postbus 244

3440 AE Woerden

tel: 0348 - 45 73 20

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwsbrief

Onze nieuwsbrief verschijnt regelmatig en is op onderstaande link te lezen.

November 2017 (pdf)

Januari 2017 (pdf)

Oktober 2016 (pdf)

Voorgaande nieuwsbrieven zijn bij downloads te vinden.

 

 

Onze leerlingen leren uit boeken maar leren in het Praktijkonderwijs vooral door ‘doen’. Daarom zijn naast de theoretische vakken ook de praktijkvakken op onze school van groot belang.. In de hogere leerjaren is stage een belangrijk middel om allerlei vaardigheden te ontwikkelen. Onze leerlingen ontwikkelen zich op 6 deelgebieden die belangrijk zijn bij het zo zelfstandig mogelijk functioneren in de maatschappij: wonen, werken, burgerschap, vrije tijd, taal en rekenen.

Ons motto is: “een eigen leerplan, een betere toekomst”. Dit betekent dat iedere leerling een individuele leerroute volgt die wordt vormgegeven in een persoonlijk leerplan. 

Mogelijkheden voor onze schoolverlaters:
Veel van onze leerlingen halen branchegerichte certificaten. Leerlingen kunnen soms bij ons ook de entree-opleiding volgen; die bieden wij aan in samenwerking met het ID College in Woerden.
Veel van onze leerlingen verlaten onze school met een arbeidscontract; een aantal schoolverlaters gaat door met een opleiding. Onze schoolverlaters hebben twee jaar nazorg van de school.