Futura College

Postbus 244

3440 AE Woerden

tel: 0348 - 45 73 20

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwsbrief

Onze nieuwsbrief verschijnt regelmatig en is op onderstaande link te lezen.

November 2017 (pdf)

Januari 2017 (pdf)

Oktober 2016 (pdf)

Voorgaande nieuwsbrieven zijn bij downloads te vinden.

 

 

Stage is een belangrijk onderdeel van ons onderwijs. Eén van onze opdrachten is immers om onze leerlingen goed voor te bereiden op arbeid. Veel arbeidscompetenties worden d.m.v. stage ontwikkeld.

In het tweede leerjaar doorlopen de leerlingen het VOS-programma. Deze Voorbereiding Op Stage begint bij VOS-intern, later gevolgd door VOS-extern bij bijvoorbeeld HEMA, Praxis, Jumbo of Groenendijk Bedrijfskleding. VOS-stage gebeurt in een kleine groep van leerlingen met een schoolbegeleider.

Na een goed doorlopen Voorbereiding Op Stage kunnen de leerlingen hun interesse/passie verder onderzoeken in de vorm van een passiestage; één dag per week. Passiestage geschiedt op individuele basis. Hiermee wordt begonnen in groep 3, maar soms ook al in groep 2.
Een passiestage is een oriënterende of snuffelstage die aansluit bij de belangstelling van de leerling. Dit leren in de echte wereld werkt motiverend.

Wanneer de leerlingen hebben ontdekt wat ze willen, gaan ze bekijken wat er nodig is om dat te bereiken. De leerling kan dus ook ontdekken dat de droombaan onbereikbaar is of dat de kans op werk later wel erg klein is. Als dat het geval is zal de leerling zich moeten heroriënteren. Het is belangrijk dat de leerling in deze fase goed wordt begeleid. Misschien zijn er wel mogelijkheden die zich in dezelfde ‘sfeer’ bevinden, bijvoorbeeld autoschade hersteller, autopoetser of bandenmonteur in plaats van automonteur.

In het vierde en vijfde leerjaar lopen zij respectievelijk twee en drie dagen stage per week; dit is de zogeheten beroepsvoorbereidende stage.

Voor verdere informatie over de stage op Futura verwijzen wij u graag naar de stagebrochure en de schoolgids. (zie onder kopje 'downloads')

 

 

Stagecoördinatie: Harry Pieters
Hij vormt de spil van de stages. Zo beheert hij o.a. het netwerk van stagebedrijven, ziet toe op een correcte wijze van afhandeling van de officiële documenten en is vraagbaak voor de stagegevers, praktijkopleiders, ouders, leerlingen en stagebegeleiders.

Coördinatie VOS: Susan van der Burg
Susan coördineert de VOS-stages. VOS betekent Voorbereiding op Stage en is een onderdeel van ons aanbod voor met name tweedejaars. De leerlingen doorlopen eerst een interne stage en bij het goed afsluiten ervan en het behalen van de leeftijd van 14 jaar stromen zij door naar de externe VOS. Zij lopen dan stage in een groepje en worden hierbij op de werkvloer begeleid door een medewerker van Futura. Wanneer de leerlingen ook deze externe VOS goed hebben doorlopen zijn zij klaar voor hun eerste individuele externe stage, de passiestage.

Begeleiding stages: 
De stages worden begeleid door de advisors van de leerlingen.
Zij kennen hun leerlingen en de ouders immers goed en zijn daarom in staat om hun leerlingen optimaal te begeleiden. De advisor zorgt voor een goede afstemming tussen stage en onderwijs.